home
Hierbij berichten wij u dat kantoor gesloten is vanaf dinsdag 1 augustus 2017 tot en met woensdag 9 augustus 2017. Emails worden in deze periode beperkt gelezen.
Faxen kunnen in deze periode verzonden worden naar faxnummer 0475- 820231 (waarneemster advocaat mw mr M.A.P. Peeters).
Wij wensen u ook een fijne vakantie tijd en staan vanaf donderdag 10 augustus 2017 weer voor u klaar.
De kantonrechter oordeelde over het volgende. Vanaf 1 juli 2010 werkt werknemer op vrijdagen thuis. Nadat kritiek op het functioneren van de werknemer is ontstaan, eist de werkgever dat de werknemer ook op vrijdagen weer op het werk verschijnt. Naar het oordeel van de kantonrechter is dit een wijziging van arbeidsvoorwaarden. Het voorstel om de wekelijkse thuiswerkdag om te zetten in een maandelijke thuiswerkdag, komt de kantonrechter redelijk voor in het licht van de Stoof-Mammoet-toets. Van de werknemer kan worden verlangd worden dat hij dit voorstel aanvaardt.

Bron: Kantonrechter Amsterdam 01-06-2017, ECLI:NL:RBAMS:2017:3766 (werknemer/ ONEBusiness B.V)
Artikel 7:678 lid 2 onderdeel B BW bepaalt dat dringende reden onder andere aanwezig geacht kunnen worden wanneer de werknemer in ernstige mate de bekwaamheid of geschiktheid blijkt te missen tot de arbeid waarvoor hij zich heeft verbonden. De werknemer beschikte op het moment dat hij zich aanbood voor werk en op het moment dat daartoe door werkgever werd opgeroepen niet over de bekwaamheid om beroepschauffeurs werkzaamheden te verrichten. De beroepschauffeur meldt dit niet bij de werkgever. De kantonrechter oordeelde dat hij terecht op staande voet door de werkgever werd ontslagen.

Bron: Kantonrechter Tilburg 08-03-2017 (werknemer/ werkgever)
De kantonrechter geeft invulling aan de Hairstyle-beschikking van de Hoge Raad. Volgens de kantonrechter mag deze beschikking ook worden gebruikt bij ontbinding van de arbeidsovereenkomst waarbij de werkgever ernstig verwijtbaar heeft gehandeld. In casu had de werkgever aan leerlingen, ouders en medewerkers een oordeel gevraagd over de werknemer, waarmee het voor de werknemer onmogelijk nog zijn taken kon uitoefenen. De kantonrechter schat in wat de duur van het dienstverband zou zijn geweest zonder het handelen van de werkgever en brengt daar een een van de transitievergoeding op in mindering nu deze deels voorziet in de gevolgen van het ontslag. Verder kent de kantonrechter waarde (en vergoeding) toe aan het verwijtbaar gedrag van de werkgever, zonder dat sprake is van een strafsanctie.

Bron: Kantonrechter Roermond 17-07-2017, ECLI:RBLIM:2017:6879 (Stichting Praktijkonderwijs Roermond/ werknemer)
Anderhalf jaar na het einde van de arbeidsovereenkomst vraagt de werknemer (internationaal chauffeur) zijn ex-werkgever om bescheiden die betrekking hebben op onder andere zijn gewerkte uren en betaald loon. Beroep op artikel 843a Rv toegewezen. De werkgever heeft de fiscale bewaarplicht van de loonadministratie. De werkgever moet alsnog de stukken overleggen aan de werknemer.

Bron: Kantonrechter Roermond 12-07-2017, ECLI:NL:RBLIM:2017:6632
contact1-2
Wijngaard 8, 6017 AG Thorn • T 0475 562 903 • F 0475 475 846 • E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.